Torsdag 26 Maj
Stockholm

Här är de anhållna i helikopterrånet

Sex män är misstänkta för rånet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sex personer har anhållits misstänkta för inblandning i Västbergarånet. Nyheter24 har tagit del av tingsrättens framställan. Här är de gripna.

21-åringen

Misstänkt för medhjälp till grovt rån.

– Jag har bara pratat med min klient en kort stund och det enda jag kan säga är att han förnekar all kännedom och inblandning i rånet, säger 21-åringens försvarare Gustav Ljungström, till Nyheter24.

31-åringen

Välkänd idrottsman som tillhör den absoluta eliten inom svensk kampsport. Känd av polisen sedan tidigare. Misstänkt för grovt rån.

38-åringen

Har serbiskt ursprung. Uppges vara restaurangägare. Är Facebookkompis med en ökänd gangsterboss som pekats ut som hjärnan bakom helikopterkuppen. Misstänkt för grovt rån.

34-åringen

Pilot från norra Stockholm som bland annat jobbat med flera av Sveriges absolut mest kända teveproduktioner. Enligt Expressen har pilotens höga ställning gett honom tillgång till toppolitiker som bland andra Fredrik Reinfeldt. Tidningen har hittat ett foto där piloten och statsministern träffas på statsrådsberedningen.

37-åringen

Kommer från Fittja i Botkyrka och uppges ha förekommit i ekobrottssammanhang tidigare. Facebookkompis med en ökänd gangsterboss som pekats ut som hjärnan bakom helikopterkuppen. Misstänkt för grovt rån.

29-åringen

Serbiskt ursprung. Misstänkt för grovt rån.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela