Polishelikoptrar stoppas nattetid

"Förslaget till övertidsavtal måste kastas i papperskorgen", säger politikern.


När G4S värdedepå i Västberga rånades förra onsdagen stod polisen handfallna med helikoptrar som inte kunde lyfta på grund av en misstänkt bomb.

Nu kan polisens helikoptrar hindras helt och hållet från att flyga nattetid.

Om ett nytt övertidsavtal införs inom polisen kan det innebära att helikoptrarna blir obemannade mellan 02 och 07 på natten.

– Det här förslaget till övertidsavtal måste kastas i papperskorgen, säger Kristina Alvendal (m), ordförande i polisstyrelsen i Stockholms län, till DN.

Alvendal tycker inte att förslaget är acceptabelt.

– Stockholmarna måste kunna lita på att piketer, radiobilar, ambulanser och helikoptrar kan vara i tjänst dygnet runt om det behövs, säger hon.

Trots att frågan om helikopterverksamheten tillhör Rikspolisstyrelsens oc inte Stockholms polisstyrelses ansvarsområde tänker Kristina Alvendal ta upp frågan i veckan med Rikspolischefen, skriver DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.