Eon säger ja till graffiti på elskåp

Eon: Helt okej att måla på skåpen.


MALMÖ. I dagarna lanserades projektet Graffitisounds i Seved i södra Sofielund. Tanken är att liva upp det offentliga rummet med färger och kulörer.

– I ett område som Seved med negativ stämpel var det viktigt att ta tillvara de lokala konstnärer som finns här, säger Minna Ågren, en av initiativtagarna till "Graffitisounds".

När Ågren kontaktade elbolaget Eon, som äger elskåpen i området, och frågade om det var okej att måla graffiti på dem fick hon ja.

– Det är helt okej att måla skåpen, var svaret.

Även Robert Rosenqvist, bosocial utvecklare på Malmös kommunala bostadsbolag MKB, är positivt inställd.

Det handlar inte om att man får måla var man vill utan för oss handlar det om att ta tillvara de boendes idéer, säger Rosenqvist till Sydsvenskan.

Senaste nytt

Rånade par med pistol i villan – ingen gripen

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.

Ryssar önskar fred – på Putins villkor

Ryska medborgare ser gärna fred – men i så fall ska det ske på den ryska regimens villkor. Folk har lärt sig att leva med det brinnande kriget, enligt en analys av sinnesstämningen i Ryssland.

Efter rekordåren – nu vabbar vi mindre

Efter de senaste årens rekordsiffror verkar nu vabbandet minska bland småbarnsföräldrar. Med ett par veckor kvar av året är det betydligt färre ansökningar än under 2022, visar siffror som TT tagit del av.

Varnar för ”megatorka” i framtidens Europa

Extrem värme och torka som väntas bli vanligt i slutet av århundradet kan drabba Europa redan närmsta decennierna – och flera år i rad, enligt en ny studie.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ljungby

"En singelolycka med en personbil inträffar på länsväg 527.", skriver polisen på sin hemsida.