Onsdag 1 Dec
Stockholm

Styckare misstänks för barnporr

Den 27-årige mannen styckade en 16-årig flicka i Lycksele år 2000 och fick senare en straffnedsättning. Nu misstänks mannen för barnpornografibrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LYCKSELE. Mannen dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård för styckmordet på en 16-årig flicka i Lycksele år 2000. Men mördaren fick straffet sänkt och påföljden blev öppen rättspykiatrisk vård. När brottet begicks var mannen 19 år och har sedan dess haft regelbundna permissioner från utslussningscentret.

"Risk för återfall i brott är att betrakta som i det närmaste obefintlig under de villkor som gäller nu och i den fortsatta planeringen", skriver en överläkare i domstolens riskbedöming, då vårdformen ändrades för mannen. Men det tog bara tre dagar efter länsrättens dom innan 27-åringen åter anmäldes för brott.

Vad det exakt gäller för brott vill inte kammaråklagare Inga-Lis Adervall Åström.

– Jag vill inte lämna ut den uppgiften, han är inte hörd i den delen. Men misstanken gäller så här långt inte någon form av våldsbrott, säger kammaråklagare Inga-Lis Adervall Åström som leder förundersökningen, till Västerbottens Folkblad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela