Styckare misstänks för barnporr

Den 27-årige mannen styckade en 16-årig flicka i Lycksele år 2000 och fick senare en straffnedsättning. Nu misstänks mannen för barnpornografibrott.


LYCKSELE. Mannen dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård för styckmordet på en 16-årig flicka i Lycksele år 2000. Men mördaren fick straffet sänkt och påföljden blev öppen rättspykiatrisk vård. När brottet begicks var mannen 19 år och har sedan dess haft regelbundna permissioner från utslussningscentret.

"Risk för återfall i brott är att betrakta som i det närmaste obefintlig under de villkor som gäller nu och i den fortsatta planeringen", skriver en överläkare i domstolens riskbedöming, då vårdformen ändrades för mannen. Men det tog bara tre dagar efter länsrättens dom innan 27-åringen åter anmäldes för brott.

Vad det exakt gäller för brott vill inte kammaråklagare Inga-Lis Adervall Åström.

– Jag vill inte lämna ut den uppgiften, han är inte hörd i den delen. Men misstanken gäller så här långt inte någon form av våldsbrott, säger kammaråklagare Inga-Lis Adervall Åström som leder förundersökningen, till Västerbottens Folkblad.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

2 timmar sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

2 timmar sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

2 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

2 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

3 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.