Psykolog dödade sin sambo - torskar leg

En man som dömts till fängelse för dråp efter att ha haft ihjäl sin sambo får sin psykologlegitimation återkallad.


SKÖVDE. Efter ett våldsamt bråk mördade han sin sambo med minst två knivhugg. Ett mot bröstet och ett mot ryggen. Med punkterad kroppspulsåder dog hon kring klockan 23 den 16 augusti i Varola i Skövde kommun.

Åklagaren ville ha mannen - som är utbildad och yrkesverksam psykolog - dömd för mord. Hovrätten dömde honom för dråp till sex års fängelse och konstaterade i domen:

"Under alla förhållanden har (...) genom att under ett bråk beväpna sig med en kniv, av grov oaktsamhet orsakat (sambons) död och kroppsskador."

Mannen har nu fått sin psykologlegitimation återkallad av HSAN - Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Socialstyrelsen ansåg i sin anmälan till HSAN att mannen visat sig vara "uppenbart olämplig" att utöva psykologyrket.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.