Tisdag 27 Sep
Stockholm

Ordningsvakt slog tjuv blodig - kräver ersättning av staten för tiden i häkte

Ordningsvakten ska ha misshandlat en sminktjuv sönder och samman. Men rättegången blev aldrig av. Nu kräver vakten pengar av staten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Ordningsvakten greps efter att han ska ha slagit en sminktjuv blodig på köpcentrat Mobilia.

Vakten placerades i en cell, men utan vittnen kunde han aldrig ställas inför rätta. Nu kräver han ersättning av staten för den tid han tillbringat bakom galler, skriver Sydsvenskan.

Vakten menar att hans förlorade arbetsinkomst uppgår till 15 000 under de festivaldagar i augusti när han satt i cellen.

Tidigare misshandelsdom

Ordningsvakten har också tidigare varit misstänkt för misshandel.

Ytterligare en polisutredning lades visserligen också ner, men däremot dömdes mannen i höstas för att ha slagit sönder en missbrukare på Mobilias parkering i juni 2007.

I samband med den domen blev han av med sitt förordnande som ordningsvakt.

Vill bli polis

Mannen hade också planer på att söka till polishögskolan. De framtidsplanerna får han nu avskriva.

I stället försörjer sig den tidigare vakten som bland annat butiksbiträde. På Mobilia - köpcentret där han misstänkts för misshandel tre gånger.

Kan få mer pengar

Det är justitiekanslern - JK - som beslutar om ersättning till någon som suttit inlåst felaktigt. Vanligen rör det sig om en ersättning på 1 000 kronor per dag. Men man kan få mer om det finns särskilda skäl.

Eller så får man mindre om JK tycker att personen i fråga har sig själv att skylla. Till exempel om man dömts för likartade brott tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.