Brandplatsen i Getinge utanför Halmstad.
Brandplatsen i Getinge utanför Halmstad. - Foto: Christel Lind/Scanpix

Dubbelmordet utreds internationellt

Spåren till andra länder gör att internationella åklagarmyndigheten kopplats in.


MALMÖ. Länskriminalavdelningen i Skåne tar nu över ansvaret för utredningen kring det dubbelmord i Halland som tros vara en gangsteruppgörelse.

Den brinnande bilen som upptäcktes vid Getinge längs med E6:an kan inte tolkas på annat sätt än att någon velat sända en tydlig signal.

Och de kopplingar till narkotikakarteller i Norge och den ryska maffian gör att dubbelmordet fått en internationell dimension.

25-åringen från Arvika är numera identifierad, men det andra liket - som man misstänker är 25-åringens farbror - är ännu inte identifierad.

/
Bil
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.