- Foto: Yvonne Åsell/Scanpix

Internt bråk i piratpartiet

Rick Falkvinge kritiseras av tidigare partirepresentanter.


Piratpartiet presenterade på måndagen sina vallistor till riksdagsvalet. Men partiet skakas nu av ett internt bråk - sedan partiledare Rick Falkvinge kollat omröstningsresultatet innan det var klart.

– Det beror på att jag byggde röstningssystemet själv. Det bidrog till att jag och en till kandidat i förväg fick veta hur vi låg till, och alltså fick mer information än de andra. I efterhand har jag talat med funktionärer och andra och förstått att det inte var bra och att det borde ha gått till på ett annat sätt, säger Falkvinge till SvD.

Två tidigare vice kommunledare har nu hoppat av i protest. De kräver att hela primärvalet tas om.

"Vi skulle aldrig ha accepterat någon del av dessa ovannämnda omständigheter i något demokratiskt val som inte arrangerades av Piratpartiet, och vi har ingen anledning att acceptera att så sker internt. Det går på alla sätt tvärtemot de ideal vi gick in i det här partiet för att arbeta för." skriver Isabelle LeMoine och Johan Hellberg i ett gemensamt blogginlägg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Här är ditt 2010
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.