Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi försökte kränga Blocketskräp för 200 miljarder

- 19/01/2010, 10:10 -

Svenskarna annonserade ut begagnade varor på Blocket för hela 192 miljarder kronor under 2009.

INTERNET. Sverige bidrog till det samlade utbudet av begagnade varor av tveksamt värde på nätet à hisnande 192 miljarder kronor under 2009. Det visar Blockets egen årsstatistik.

Så mycket pengar annonserade alltså svenskarna ut sina begagnade prylar för under föregående år.

Och det är faktiskt - trots lågkonjunkturen - en minskning med 0,7 procent jämfört med året innan. Men även om dåliga tider gör att man generellt kanske säljer av fler saker man inte har råd att behålla säljs det färre bilar i lågkonjunktur. Det tror Blockets marknadschef Anna Björklund är en förklaring.

Men andra kategorier ökar kraftigt, enligt Blockets undersökning. Särskilt möbler och heminredning, kläder och barnartiklar. Dessutom ökar antalet annonser. Men nio procent jämfört med 2008.

En femtedel av alla varor som annonseras ut säljs inom ett dygn, enligt Blocket.

Enligt en mätning från Synovate från november 2009 har nästan sju av tio svenskar någon gång sålt eller köpt någonting från Blocket - som enligt företaget självt är Sveriges tredje största sajt med över tre miljoner unika besökare varje vecka.