Fredag 14 Maj
Stockholm

Dubbelmordet närmare lösning

De båda män som hittades i en brinnande bil vid Getinge i Halland mördades i Skåne. Polisen har en misstänkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Polisen har nu anhållit en 35-årig man i sin frånvaro. Han är misstänkt för dubbelmordet där två män hittades mördade i en bil i Halland. Enligt polisen dödades männen i Skåne.

– Platsen har kunnat bestämmas till en fastighet mellan Dalby och Genarp, berättar kommissarie Lars Hamrén på länskriminalen i Halland vid en presskonferens i Malmö på tisdagsförmiddagen.

Den 25-årige värmlänning som mördats och hittades i en brinnande bil alldeles intill E6:an i närheten av Getinge i Halland har identifierats med hjälp av tandkort.

Den andra kroppen förmodas tillhöra hans 42-årige farbror, men den har ännu inte identifierats eftersom man måste göra en DNA-analys.

Bilen var utlånad av 25-åringens pappa i värmländska Kil och de hade enligt uppgifter från släkten åkt iväg för att "lösa ett problem".

Allt tyder på att de båda männen hade narkotikarelaterade skulder att lösa. Ett spår går till knarkkarteller i Norge, ett annat till den ryska maffian. Och polisen utesluter inte att de mördats av en torped.

– Tillvägagångssättet är oerhört spektakulärt, de ville ha uppmärksamhet i media och det var en signal: ”oss leker ni inte med” säger kriminalkommissarie Per Lidehäll vid Malmöpolisen till Expressen.

Obduktionen ger för handen att männen utsatts för brutalt våld. Och de var döda innan bilen stacks i brand på en viadukt intill E6:an mellan Halmstad och Falkenberg.

På måndagen tog Länskriminalen i Skåne över mordutredningen från Hallandspolisen. Och nu bekräftar Skånepolisen att det beror på att mordet begicks i Skåne.

42-åringen har tidigare bott i Malmö och enligt uppgifter från norska kriminella var de båda männen på väg till Malmö.

Uredarna efterlyser nu hjälp av allmänheten med tips från området Dalby-Genarp utanför Lund den 14 januari.

Det schaktades då på en tomt till den för spaningsarbetet aktuella fastigheten.

– Ungefär två decimeter jord har schaktats av på ett område som är minst tre gånger tre meter, säger Bo Lundqvist, kommissarie på länskriminalen i Skåne.

Polisen jobbar utefter antagandet att det gjordes för att sopa igen spår efter mordet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela