Måndag 17 Maj
Stockholm

Zara rår inte på H&M i Sverige

Och står sig slätt mot svenska H&M.
1 av 2
Och står sig slätt mot svenska H&M. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Spanska Zara har det motigt i Sverige.
2 av 2
Spanska Zara har det motigt i Sverige. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX

Det är tufft för den spanska klädjätten på den svenska marknaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

H&M:s stora konkurrent Inditex, som driver butikskedjan Zara, har svårt att lyckas på den svenska marknaden, skriver Dagens Industri i tidningens pappersupplaga.

Spanska Inditex, med flaggskeppet Zarabutikerna, är Europas största kläddetaljist och slår den svenska klädjätten H&M på fingrarna på den internationella marknaden.

I Sverige vinner H&M

Vid den senaste delårsrapporten rapporterade företaget en försäljningsökning på nio procent i fasta växelkurser, skriver DI.

Men i Sverige rår man inte på H&M.

Både konceptet Massimo Dutti, med två svenska butiker, och Zara förlorar pengar. Inditex har under hösten stängt Zarabutikerna i Sundsvall, Täby centrum och Örebro.

"Svårt svara på"

- Det är svårt att svara på varför, antagligen beror det på H&M:s dominans i Sverige och på den i övrigt tuffa konkurrensen, men den finns ju på andra marknader också. Inditex finns på över 60 marknader och har lyckats bra i så många andra länder. Jag tycker att de borde ha förutsättningarna att lyckas här också, säger Anna-Karin Envall, som är detaljhandelsanalytiker på ABG Sundal Collier, till Dagens Industri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela