11-årig falafelskytt fast

Den 11-åring som sköt mot en falafelvagn i Malmö har åkt fast. Polisen skjutsade omedelbart hempojken till föräldrarna.


MALMÖ. Elvaåringen greps ett stenkast från falafelvagnen som han ska ha skjutit mot i vredesmod över att han tappat sin plånbok intill vagnen.

Spanare från Malmöpolisens ungdomsrotel tog honom på onsdagskvällen, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen fick dock omgående skjutsa hem pojken till föräldrarna i och med att så små barn i princip aldrig hålls kvar.

Vid en husrannsakan hittade man dock en kolsyrepistol - en kraftigare version av en luftpistol. Den var laddad med ammunition och vapnet beslagtogs.

En anmälan är upprättat till socialtjänsten.

Terrorn mot falafelvagnsägaren på Lindängens torg började med en dispyt om en tappad - och tom plånbok. Eller rättare sagt en plåtask.

Pojken tappade den i lördags och falafelägaren bad sin bror, efter att elvaåringen frågat om plånboken, att leta i soporna.

När den inte dök upp tillräckligt skyndsamt blev elvaåringen arg och återvände till falafelvagnen tillsammans med några kompisar. Och ett vapen.

Han har också dykt upp vid ytterligare ett tillfälle för att hota falafelvagnsägaren. Den här gången med kniv, uppger Sydsvenskan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.