Fredag 27 Maj
Stockholm

Sänkt straff kvarstår för chattpedofil

Chattpedofilen raggade upp sina offer på Facebook...
Chattpedofilen raggade upp sina offer på Facebook... Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Chattpedofilen överklagar inte hovrättens dom som sänkte hans straff med två år. Därmed får han sitta av sex år i fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPSALA. Han tvingade genom grova hot ett sextiotal unga tjejer att utföra avancerade sexlekar framför sina webbkameror. Åklagaren, Thomas Bälter Nordenman, lanserade under rättegången begreppet digital våldtäkt för att beskriva vad mannen gjort.

Och precis innan jul fick han två års straffrabatt av hovrätten i jämförelse med tingsrättens dom. Det innebär att han i stället för åtta år ska sitta av sex.

Raggade offer på Facebook

På måndagen står det nu klart att domen fastställs. Mannen har inte överklagat sin dom, uppger Sveriges Radio Kalmar. Och inte heller åklagaren väljer att driva fallet till Högsta domstolen.

Uppsalamannen använde populära sajter som Facebook, Bilddagboken och Snuttis som plattform för att komma i kontakt med unga flickor över i stort sett hela landet.

Hotade mörda mamma

Chattpedofilen låtsades att han var en tonårstjej och kollade med hjälp av nätet upp dem han chattade med. Med hjälp av den informationen hotade han flickorna och tvingade dem att utföra sexuella handlingar inför webbkameran.

Han hotade bland annat att mörda en 16-årig flickas mamma om hon inte utförde avancerade sexuella handlingar på sig själv. Han krävde också att hon skulle hämta en granne och ha sex med honom framför kameran.

Kommentera
Kopiera länk
Dela