Black Cobra kidnappade och våldtog 18-årig man

Tre Malmöbor misstänks för kidnappning och nu också våldtäkt.


HELSINGBORG. Den 14 januari klev två unga män från Malmö fram till den 18-helsingborgaren på stadens resecentrum Knutpunkten.

De utgav sig för att tillhöra det fruktade kriminella gänget Black Cobra. Och tvingade in 18-åringen i en bil som kördes av en tredje person.

18-åringen kördes först till sitt föräldrahem där de tre männen stal två platteveapparater. Varpå de våldtog 18-åringen, enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad.

Uppgifterna är nya och komplicerar målet mot de tre misstänkta kidnapparna och våldtäktsmännen. Tidigare fans det vissa misstankar om sexuellt ofredande. Nu har dessa förstärkts och fördjupats.

Vilket kan göra att rättegången mot dem behöver skjutas upp.

- Jag har begärt ytterligare två veckor, men den tiden kommer inte att räcka till, säger åklagaren Anders Månsson till HD.

Bortsett från våldtäkten finns också andra nya brottsmisstankar. De brottsmisstänkta hade uppgett falska identiteter för polisen. När de häktades uppgav de sina storebröders namn.

De misstänks därför nu också för falsk tillvitelse.

Polisen ska ha säkrat DNA från den man som är misstänkt för våldtäkt.

Under kidnappningsdramat kördes 18-åringen runt till flera butiker där de tre männen tvingade honom att försöka teckna mobilabonnemang.

Hur han hamnat i denna situationvill åklagaren inte kommentera.

- Jag kan inte berätta några detaljer, säger Anders Månsson.

Det är inte klarlagt om de tre männen verkligen tillhör maffiagänget Black Cobra.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.