- Foto: POLISENS BILD

17-åring sparkade ihjäl man på efterfest

Dödade en 48-åring han inte kände efter festkväll i Trollhättan.


TROLLHÄTTAN. 17-åringen, på besök hos sin bror i Trollhättan, var ute och festade. På väg hem träffade han en 48-årig man vid en busshållplats.

De båda gick hem till lägenheten 17-åringen vistades för att ha efterfest.

I lägenheten drack de öl och 17-åringen störde sig på 48-åringen.

– Han skrek och var stor i käften, säger 17-åringen i förhör enligt Aftonbladet.

Detta fick honom att gå till attack. Han slog ner 48-åringen och fortsatte sedan misshandeln. Enligt 17-åringen ska han ha sparkat mannen ett tiotal gånger, bland annat en "rejäl spark över käften", men obduktionen visar att det är en både mycket kraftig och utdragen misshandel.

17-åringen satte sig sen och lyssnade på musik vid sin dator. När 48-åringen började rossla och kräkas ringde 17-åringen till slut ambulans. Men för sent. 48-åringens liv gick inte att rädda.

Nu åtalas han för mord men på grund av sin ålder kan han maximalt dömas till fyra års sluten ungdomsvård, uppger Aftonbladet.

/
/
/
Senaste nytt

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Priserna stiger 2024. Dessutom ökar tillgången på bolån nästa år och det kan bli flera räntesänkningar. Men stressa inte till bostadsmarknaden, tipsar SPP:s sparekonom. Husdrömmen springer inte ifrån dig. – Passa på att spara till insatsen, gå på visningar och när du hittar ett objekt– våga slå till, säger Shoka Åhrman.

Äldre par dog av sjukdom

Mordutredningen kring ett äldre par som hittats döda i Åsele kommun läggs ner. Den rättsmedicinska undersökningen visar att paret avled på grund av sjukdom, skriver polisen på sin sajt.

Ja till nya EU-regler om miljöbrott

Tuffare straff och mer likartad behandling i hela EU är tänkt att bli följden när nya miljöbrottsregler nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg.

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

G20-ministrar tror på global mjuklandning

Det har blivit allt troligare att den globala ekonomin är på väg att mjuklanda, enligt ett utkast till ett uttalande från regeringarna i G20-länderna.