- Foto: Scanpix

Bandidos rånartrio avslöjades av en slump

Nu kan ett större tillslag äventyras efter att tre Bandidoslakejer häktats misstänkta för grovt rån.


LUDVIKA. Tre medlemmar i mc-gänget Bandidos häktades på fredagen misstänkta för ett väpnat rån i en bostad i Amsberg för någon vecka sedan.

Men mycket tyder på att de tre männen greps av en slump efter att man telefonavlyssnat dem i ett annat ärende.

Det var polisens nya specialstyrka, Operation Bergslagen, som grep männen. Styrkan är avdelad för att bekämpa organiserad brottslighet.

Dömdes med exnazist

De tre männen är visserligen knutna till Bandidos, en av dem - en 30-åring från Ludvika har en diger meritlista som hantlangare till Bandidos. 2007 dömdes han senast för bland annat grov utpressning, brott mot inkassolagen, narkotika- och dopningsbrott till två års fängelse.

Han dömdes tillsammans med en framträdande medlem av Bandidos, tidigare känd som nazist - Hubert P, 38.

Hubert P greps under dramatiska omständigheter utanför NK i Stockholm under ett utpressningförsök mot en företagare.

Men personrånet i sig - i vilket männen kom över 7 000 kronor - skulle knappast ha föranlett en insats från specialstyrkan. Särskilt inte eftersom allt tyder på att Bandidosmännen rånat fel person.

Kan missa större fiskar

Mycket pekar mot att man snarare avlyssnat männen som del i en större operation, skriver DalaDemokraten. Förmodligen har man som en biprodukt av telefonavlyssning i ett större ärende lett till att polisen fått nys om rånet.

Och tvingast ingripa för att inte komma i konflikt med lagen. En polis får aldrig stå passiv när hon eller han får kännedom om ett brott.

Att målet nu byter åklagare tyder också på att det finns ett bredare register av misstankar.

Men i värsta fall kan polisens tidiga ingripande ha orsakat att de större fiskarna nu drar sig undan.

Har man inte säkrat tillräckligt många bevis än blir det svårt att driva något annat mål än personrånet i Amsberg i hamn.

/
/
/
MC
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!