Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tjuven bet sig själv i Facebooksvansen

... på Facebook.
1 av 2

... på Facebook.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Tjuven bet MQ-biträdet. Då bet personalen tillbaka...
2 av 2

Tjuven bet MQ-biträdet. Då bet personalen tillbaka...

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nyheter | 30/01/2010 14:00

Tröjtjuven bet sig loss från personalen på MQ-butiken. Men personalen bet tillbaka när de kände igen honom på Facebook.

HELSINGBORG/INTERNET. I dag är alla offentliga personer. Också tjuvarna. Den läxan fick en ung man lära sig när han stal en tröja på en MQ-butik, skriver Helsingborgs Dagblad.

En man i tjugoårsåldern drog till sig butikspersonalens blickar när han utlöste larmet på vägen ut.

De tog in den unge mannen på ett rum där man insåg att tröjan mannen hade på sig tillhörde butiken. Larmet hade han visserligen plockat av. Men i stället för att lägga det ifrån sig hade han lagt det i byxfickan.

Bet butiksbiträde

Varpå larmet gick när mannen försökte ta sig ut ur butiken.

När man ville titta i hans väska gjorde han plötstligt ett utfall mot ett kvinnligt butiksbiträde, bet henne och slet sig loss.

Vad tjuven inte visste var att en kvinnlig kund i butiken känt igen honom. Tillsammans med personalen rannsakade hon sina Facebookkontakter - och hittade mannen.

Polisen hämtade honom senare på kvällen i hans hem och mannen, vars bitmärken fanns kvar på butiksbiträdets händer, hade efter det tydliga utpekandet inget val annat än att erkänna sitt brott.