... på Facebook.
1 av 2
... på Facebook. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Tjuven bet MQ-biträdet. Då bet personalen tillbaka...
2 av 2
Tjuven bet MQ-biträdet. Då bet personalen tillbaka... - Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Tjuven bet sig själv i Facebooksvansen

Tröjtjuven bet sig loss från personalen på MQ-butiken. Men personalen bet tillbaka när de kände igen honom på Facebook.


HELSINGBORG/INTERNET. I dag är alla offentliga personer. Också tjuvarna. Den läxan fick en ung man lära sig när han stal en tröja på en MQ-butik, skriver Helsingborgs Dagblad.

En man i tjugoårsåldern drog till sig butikspersonalens blickar när han utlöste larmet på vägen ut.

De tog in den unge mannen på ett rum där man insåg att tröjan mannen hade på sig tillhörde butiken. Larmet hade han visserligen plockat av. Men i stället för att lägga det ifrån sig hade han lagt det i byxfickan.

Bet butiksbiträde

Varpå larmet gick när mannen försökte ta sig ut ur butiken.

När man ville titta i hans väska gjorde han plötstligt ett utfall mot ett kvinnligt butiksbiträde, bet henne och slet sig loss.

Vad tjuven inte visste var att en kvinnlig kund i butiken känt igen honom. Tillsammans med personalen rannsakade hon sina Facebookkontakter - och hittade mannen.

Polisen hämtade honom senare på kvällen i hans hem och mannen, vars bitmärken fanns kvar på butiksbiträdets händer, hade efter det tydliga utpekandet inget val annat än att erkänna sitt brott.

Bet
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.