Fredag 27 Maj
Stockholm

Hämnades på chefen - med hjullastare

Mejade ner företagets egendom med en hjullastare i ilska över utebliven lön och hånfullt bemötande.
Mejade ner företagets egendom med en hjullastare i ilska över utebliven lön och hånfullt bemötande. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Arbetsgivaren hade kränkt honom och var dessutom skyldig honom lön. Så han tog ut sin hämnd. Prislappen: 187 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PÅRYD. Den anställde kände sig illa behandlad. Han hade inte fått ut hela lönen. Så han tog ut sin hämnd på företaget i småländska Påryd, skriver Östran.

Han satte sig i företagets hjullastare, mejade ner en vägbom och körde rätt ut genom en garagedörr. Bilen som stod på andra sidan dörren spetsades på lastarens gafflar.

Därpå lämnade mannen sin arbetsplats för gott.

Hånfullt bemötande

Som förklaring till bärsärkagången uppger mannen att han när han ringt företagsledaren för att fråga om sin lön blivit så hånfullt bemött att det rann över för honom.

Värdet av skadorna uppgick på lastaren till 11 350 kronor, på garageporten till nästan 49 000 och på bilen till 125 000 kronor.

Företagets skuld till mannen uppgår, enligt vad en företrädare för företaget uppgett i förhör, till 3 000 kronor.

Åtal väckt

Det var vad som återstod att betala av mannens lönebidrag. Att han inte fått det med detsamma berodde på ett datafel hos arbetsförmedlingen, hävdar man.

Mannen hävdar dock att företagets ägare är skyldig honom betydligt mer än så.

Nu ska mannen åtalas - och förhoppningsvis uppstår då mer klarhet i vad som hänt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela