Mejade ner företagets egendom med en hjullastare i ilska över utebliven lön och hånfullt bemötande.
Mejade ner företagets egendom med en hjullastare i ilska över utebliven lön och hånfullt bemötande. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Hämnades på chefen - med hjullastare

Arbetsgivaren hade kränkt honom och var dessutom skyldig honom lön. Så han tog ut sin hämnd. Prislappen: 187 000 kronor.


PÅRYD. Den anställde kände sig illa behandlad. Han hade inte fått ut hela lönen. Så han tog ut sin hämnd på företaget i småländska Påryd, skriver Östran.

Han satte sig i företagets hjullastare, mejade ner en vägbom och körde rätt ut genom en garagedörr. Bilen som stod på andra sidan dörren spetsades på lastarens gafflar.

Därpå lämnade mannen sin arbetsplats för gott.

Hånfullt bemötande

Som förklaring till bärsärkagången uppger mannen att han när han ringt företagsledaren för att fråga om sin lön blivit så hånfullt bemött att det rann över för honom.

Värdet av skadorna uppgick på lastaren till 11 350 kronor, på garageporten till nästan 49 000 och på bilen till 125 000 kronor.

Företagets skuld till mannen uppgår, enligt vad en företrädare för företaget uppgett i förhör, till 3 000 kronor.

Åtal väckt

Det var vad som återstod att betala av mannens lönebidrag. Att han inte fått det med detsamma berodde på ett datafel hos arbetsförmedlingen, hävdar man.

Mannen hävdar dock att företagets ägare är skyldig honom betydligt mer än så.

Nu ska mannen åtalas - och förhoppningsvis uppstår då mer klarhet i vad som hänt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Två bussar i krock utanför Gällivare

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Åklagare: Trump orkestrerade kriminell plan

USA:s tidigare president Donald Trump orkestrerade en kriminell plan i syfte att korrumpera presidentvalet 2016, enligt åklagaren Matthew Colangelo, som är först ut med måndagens öppningsanföranden i rättegången mot Trump i New York.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.