Söndag 29 Maj
Stockholm

Mobbningstortyr var bara bluff

Pojken uppgav i radio att hans plågoandar i skolan band fast honom vid en stolpe på rasterna.
Pojken uppgav i radio att hans plågoandar i skolan band fast honom vid en stolpe på rasterna. Foto:

I ett radioprogram beskrev en sexåring att han bands fast med rep och stolpe på rasterna. Och att hans mun förseglats med silvertejp. Men nu uppger hans pappa att allt var en bluff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VISBY. I lördags orsakade radioprogrammet Knattetimmer i P4 en folkstorm på Gotland. En liten pojke vittnade om hur han utsattes för en närmast tortyliknande mobbning i skolan.

Han bands fast med rep vid en stolpe på skolgården under rasterna, hans mun och hans ögon förseglades med silvertejp, berättade han.

Men allt var påhitt. Det uppdagades av pappan, som själv hörde av sig till radioprogrammet och berättade hur det låg till.

Skolförvaltningen mobiliserade

- Pappan säger, att det inte finns någon sanning alls i det som pojken skrev, säger programledaren Carolina Norén till Gotlands Allehanda.

Gotlands skolförvaltning tog dock uppgifterna på allvar. För- och grundskolechef Mats Hanell kontaktade redan på lördagen alla rektorer på ön.

Under söndagen och måndagen har man jobbat för att verifiera uppgifterna och lokalisera skolan där mobbningen ska ha ägt rum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela