Pojken uppgav i radio att hans plågoandar i skolan band fast honom vid en stolpe på rasterna.
Pojken uppgav i radio att hans plågoandar i skolan band fast honom vid en stolpe på rasterna.

Mobbningstortyr var bara bluff

I ett radioprogram beskrev en sexåring att han bands fast med rep och stolpe på rasterna. Och att hans mun förseglats med silvertejp. Men nu uppger hans pappa att allt var en bluff.


VISBY. I lördags orsakade radioprogrammet Knattetimmer i P4 en folkstorm på Gotland. En liten pojke vittnade om hur han utsattes för en närmast tortyliknande mobbning i skolan.

Han bands fast med rep vid en stolpe på skolgården under rasterna, hans mun och hans ögon förseglades med silvertejp, berättade han.

Men allt var påhitt. Det uppdagades av pappan, som själv hörde av sig till radioprogrammet och berättade hur det låg till.

Skolförvaltningen mobiliserade

- Pappan säger, att det inte finns någon sanning alls i det som pojken skrev, säger programledaren Carolina Norén till Gotlands Allehanda.

Gotlands skolförvaltning tog dock uppgifterna på allvar. För- och grundskolechef Mats Hanell kontaktade redan på lördagen alla rektorer på ön.

Under söndagen och måndagen har man jobbat för att verifiera uppgifterna och lokalisera skolan där mobbningen ska ha ägt rum.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställda döms

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.