Falsk ICA-Stig härjar på Twitter.
Falsk ICA-Stig härjar på Twitter.

Falsk ICA-Stig anmäld

En falsk ICA-Stig härjar på Twitter. Nu är han anmäld av reklambyrån.


INTERNET. En falsk ICA-Stig sprider perversa budskap på Twitter - och erkänner sin alkoholism.

Nu har tilltaget polisanmälts av ICA-koncernens reklambyrå King.

– Vi på King har anmält personen som utger sig för att vara ICA-Stig till Twitter. Man får egentligen inte använda ICA-Stigs bild och sådant. Men vi har inte anmält det hela tidigare eftersom det aldrig har varit så grovt. Så det har inte funnits någon anledning.

Men med Twitterbudskap som "fan, vad full jag är" och "Knulla?"..."På toa" har reklambyrån fått nog.

Vid ett tidigare tillfälle anmälde reklambyrån en person som startat Fans of Jerry på Facebook. När inläggen blev allt grövre tog Facebook bort sidan.

– Det här är sjuka människor. Så vi får hoppas att Twitter också agerar och gör samma sak, säger Frank Hollingworth på reklambyrån King till Resumé.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.