Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Väktarens hån efter dödsolycka

Överkörd av tåget - hånas på Facebook.

Överkörd av tåget - hånas på Facebook.

Adrian Wyldä/SCANPIX

Nyheter | 10/02/2010 19:59

I går avled en person sedan han blivit överkörd av tåget i T-centralen. Några timmar senare startades en Facebook-grupp där mannen beskrivs som "högklassad idiot".

STOCKHOLM. Det var i går som en man i 40-årsåldern tappade ner sin mobil på spåret vid T-centralen i Stockholm. Mannen hoppade ner på spåret men lyckades inte ta sig upp innan tåget kom.

Timmar efter olyckan startades en Facebook-grupp som hånade mannen. I gruppens beskrivning står det följande om mannen: "speciell person, riktigt jobbig, högklassad idiot men samtidigt väldigt skön karaktär. Nu kommer hans själ leva vidare i tuben där han hör hemma".

En bild på mannen publiceras också på Facebook.

Förmodligen är det personal ur det vaktbolag som bevakar tunnelbanan som startat gruppen.

Det här är mycket allvarligt. Alla anställda får skriva på ett kontrakt där man lovar att inte skriva om känsliga saker på Facebook eller liknande. Han kan förlora jobbet för det här, säger företagets pressansvarige till Aftonbladet.

Gruppen är nu borttagen från Facebook.