Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fritidsledare misstänks för övergrepp

I 30 års tid har fritidsledaren sett ungar komma och gå. Nu misstänks han för en lång rad kränkningar av ett okänt antal barn.

I 30 års tid har fritidsledaren sett ungar komma och gå. Nu misstänks han för en lång rad kränkningar av ett okänt antal barn.

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Nyheter | 15/02/2010 08:43

En fritidsledare vid en skola söder om Stockholm misstänks för kränkningar av små barn.

HANINGE. En fritidspedagog har fått sparken från sin tjänst på en grundskola sedan det uppdagats att han i flera års tid ska ha kränkt små barn, skriver Aftonbladet. Mannen är i 60-årsåldern.

– Det handlar om både fysiska och psykiska kränkningar, säger skolans rektor till Aftonbladet.

Efter jul började härvan rullas upp när ett föräldrapar fattade misstankar.

– Först vill man inte tro att det kan vara sant. Men sedan pratar man med de här barnen, och situationen känns fruktansvärd. Vi har valt att inte pressa barnen på för många detaljer, utan har valt att låta poliser som har utbildning i det här prata med barnen, säger skolans rektor till Aftonbladet.

Härvan växer

Så fort det första fallet kommit upp till ytan uppdagades ett till. Och ännu fler. Nu tror man att mannen, som jobbat på skolan i 30 år, kan ha gjort sig skyldig till många fler övergrepp.

– Det rör sig om strax under tio fall, men det här växer för varje dag, säger rektorn på skolan till Aftonbladet.

Mannen förnekar brott.