Den ryske miljardären Alexander Antonov sköts på öppen gata i vad som sägs vara ett maffiarelaterat mordförsök. Nu har han stoppats från att gå in med pengar i Saab, men han är fortfarande huvudägare i Spyker.
1 av 2
Den ryske miljardären Alexander Antonov sköts på öppen gata i vad som sägs vara ett maffiarelaterat mordförsök. Nu har han stoppats från att gå in med pengar i Saab, men han är fortfarande huvudägare i Spyker.
2 av 2
- Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Victor Muller välkomnar maffia-Antonov till Saab

Spykers vd Victor Muller tycker att maffiaanklagade ryske affärsmannen Vladimir Antonov är en "fantastisk" och "hederlig" person.


TROLLHÄTTAN. Som Nyheter24 tidigare kunnat berätta stoppades Saabaffären med Spyker i den första vevan sedan svenska Säpo och amerikanska FBI slagit larm om att Spykers storägare, ryssen Vladimir Antonov, har kopplingar till den organiserade brottsligheten.

Antonov sköts ned på öppen gata i Moskva förra året i ett mord som beskrivits som maffiarelaterat.

Men nu låter Spykers holländske vd, Victor Muller, meddela att Vladimir Antonov är varmt välkommen tillbaka till Saabdealen, skriver Svenska Dagbladet.

Trots att GM, enligt avtalet med Spyker, måste godkänna Antonov först.

– Han ska definitivt bevisa att han har anklagats på fel grunder. Och han räknar med att när han har bevisat det, kan han komma tillbaka som ägare i bolaget, säger Victor Muller till SvD.

Muller kallar det ”fantastiskt” att Antonov så gärna vill bli aktieägare igen.

– Antonov ska driva det här till sitt slut och ta reda vem som uppmanade till granskningen och varför. Och han ska bevisa att de absolut har fel. Han kommer att göra det. Han är en väldigt hederlig man, säger Victor Muller till SvD.

/
/
Senaste nytt

RAF-pensionärer jagas i Berlin

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Brukar du köpa mjölk på Ica? Då finns det antagligen ett vanligt misstag du och många andra svenskar råkat göra.

Lastfartyg sjönk i Röda havet – "miljörisk"

1 timme sedan
Lastfartyget Rubymar – som sent i fredags sjönk i Röda havet – utgör en miljörisk, varnar USA:s militär.

Morgonens nyheter 3 mars

1 timme sedan
Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Väpnade grupper har övertagit fängelse på Haiti

1 timme sedan
Ett stort antal fångar har släppts fria efter att väpnade grupper tagit över Haitis största fängelse i huvudstaden Port-au-Prince. Enligt uppgifter till CNN rör det sig om ett hundratal personer som har fritagits.

Bopriserna stiger: "Stapplande uppgång"

1 timme sedan
Prisuppgången på bostadsmarknaden fortsätter för andra månaden i rad. Men det är fortfarande för tidigt att tala om ett trendbrott, enligt bedömare. Vi ser en stapplande uppgång, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije.