Onsdag 4 Aug
Stockholm

Victor Muller välkomnar maffia-Antonov till Saab

Den ryske miljardären Alexander Antonov sköts på öppen gata i vad som sägs vara ett maffiarelaterat mordförsök. Nu har han stoppats från att gå in med pengar i Saab, men han är fortfarande huvudägare i Spyker.
1 av 2
Den ryske miljardären Alexander Antonov sköts på öppen gata i vad som sägs vara ett maffiarelaterat mordförsök. Nu har han stoppats från att gå in med pengar i Saab, men han är fortfarande huvudägare i Spyker. Foto:
2 av 2

Spykers vd Victor Muller tycker att maffiaanklagade ryske affärsmannen Vladimir Antonov är en "fantastisk" och "hederlig" person.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TROLLHÄTTAN. Som Nyheter24 tidigare kunnat berätta stoppades Saabaffären med Spyker i den första vevan sedan svenska Säpo och amerikanska FBI slagit larm om att Spykers storägare, ryssen Vladimir Antonov, har kopplingar till den organiserade brottsligheten.

Antonov sköts ned på öppen gata i Moskva förra året i ett mord som beskrivits som maffiarelaterat.

Men nu låter Spykers holländske vd, Victor Muller, meddela att Vladimir Antonov är varmt välkommen tillbaka till Saabdealen, skriver Svenska Dagbladet.

Trots att GM, enligt avtalet med Spyker, måste godkänna Antonov först.

– Han ska definitivt bevisa att han har anklagats på fel grunder. Och han räknar med att när han har bevisat det, kan han komma tillbaka som ägare i bolaget, säger Victor Muller till SvD.

Muller kallar det ”fantastiskt” att Antonov så gärna vill bli aktieägare igen.

– Antonov ska driva det här till sitt slut och ta reda vem som uppmanade till granskningen och varför. Och han ska bevisa att de absolut har fel. Han kommer att göra det. Han är en väldigt hederlig man, säger Victor Muller till SvD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela