Snö på tåg
Snö, snö, snö.. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Tågtrafiken nästan helt utslagen

Kaos härskar på hala spår runt om i landet. I Stockholm går tunnelbanan inte över jord.


Bantrafiken har efter en helg med rekordmycket snöfall fått stora förhinder. Förbi Hallsberg är det totalstopp i tågtrafiken vilket bland annat drabbar västra stambanan och trafiken mellan Stockholm och Göteborg.

Det beror på att växlarna slagit av på grund av den 25-gradiga kylan.

Pendeln trög i Göteborg

I Göteborg har ett växelfel dragit ned på spårvagnarnas tempo och frekvens.

Göteborgs pendeltrafik flyter också på trögt, men ändock. De stora pendarlinjerna Kungsbacka-Göteborg och Alingsås-Göteborg trafikeras betydligt glesare än vanligt.

I Skåne går än så länge utan stora störningar, men SMHI varnar för kraftig blåst och snöfall vilket väntas medföra problem senare under dagen.

Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm väntas däremot rulla på som vanligt under dagen, uppger Banverkets presstjänst.

SL: "Stanna hemma"

Men inte lokaltrafiken i Stockholm där SL under helgen drabbats av stora problem. I lördags gled ett tunnelbanetåg förbi tre stationer efter att man troligen åkt på isbildning i bromsspåret.

All t-banetrafik ovan jord på gröna och röda linjen är inställd och ersätts med bussar. SL varnar resenärer för att det blir trångt på tåg och bussar och uppmanar att undvika rusningstrafiken eller stanna hemma.

SL:s pendeltåg körs i kvartstrafik. Det innebär att så kallade insatspendlar ställs in. Pendeltåget mellan Gnesta och Järna ersätts med buss.

SJ
/
SL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.