Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tak rasade på Centralen i Göteborg

- 22/02/2010, 14:44 -
Här mitt på centralstationen rasade taket in av trycket från snö och is.

Här mitt på centralstationen rasade taket in av trycket från snö och is.

ADAM IHSE / SCANPIX

Halva centralstationen är utrymd och avspärrad.

GÖTEBORG. Halva Göteborgs centralstation är avspärrad efter att glastaket rasat in på grund av tyngden från den snö som samlats ovanför huvudena på resenärerna.

En person kom till skada när isen låg på och en kvadratmeter stor glasruta gav vika.

- Jag stod i kassan på Subway och skulle köpa en smörgås när det började mullra uppe på taket. En jättestor isklump kom farande bara några centimeter från mig. Jag hade en enorm tur. Men träffades av glassplitter i pannan, säger Daniel Roed, som träffades och skadades av det inrasade taket, till Göteborgs-Posten.

- Eftersom jag kastade mig ner på golvet fick jag också lite sår på händerna. Ambulanspersonalen plåstrade om mig och jag är nu tillbaka på jobbet, men är ganska skakig och funderar på att gå hem, berättar Daniel Roed för GP.

Hallen är nu avspärrad och polis har efter att ha inspekterat taket med helikopter konstaterat att man måste rensa det från snö och is innan man kan häva avspärrningarna.