Kaoset rullar på - tågen står still

Fortsatt stora störningar på spåren i hela landet. Tågtrafiken står som vanligt still.


SJ går med reducerad trafik och i Stockholms tunnelbana råder trängsel och avgångar ställs in. Också Skåne är hårt drabbat av en stillastående lokaltrafik. Liksom stora delar av landet i övrigt.

Och SMHI varnar för ännu mer snökaos.

Banverket kunde under natten mot tisdag inte ge något besked om när problemen kan vara över.

"Jobbar febrilt"

– Just nu har vi 1 400 man inne som jobbar febrilt dygnet runt för att få bort snön och isen runt växlarna. Men det hänger ju också ihop vad det blir för väderlek framöver, konstaterar Helena Thorsson på Banverkets presstjänst.

I Skåne, Blekinge, Kalmar län, östra Kronoberg och på Gotland har man under natten fått tillökning i snömängd. Och på sina håll handlar det om uppemot tio centimeter.

I delar av södra Sverige har SMHI utfärdat en klass 1-varning.

Skånetrafiken varnar för förseningar i både buss- och tågtrafik på sin hemsida. Och mellan Göteborg och Stockholm har 16 turer ställts in under tisdagen. Men man tror att tågtrafiken ska komma igång.

"Det räcker tyvärr inte"

SL kör fortfarande inga tåg ovan jord, men ersättningsbussarna ska rulla "i den mån det går" längs med gröna linjen.

- Det räcker tyvärr inte, eftersom det krävs cirka tio bussar för att ersätta en fullsatt tunnelbaneavgång, meddelar man på SL:s hemsida.

SJ
/
SL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.