Hellevi får tillbaka kläderna - polisen kontrollerade inte uppgifterna

Förra veckan stormade polisen in i Hellevis hem och tog nästan alla kläderna. Nu får hon tillbaka dem. Men polisen menar att inga fel begåtts.


LAKATRÄSK. Förra veckan genomförde polisen en husrannsakan hemma hos Hellevi Johansson, 73, och hennes sambo Eilert Vesterberg. Polisen beslagtog nästan alla Hellevis kläder, även vinterkappor och skor.

Nu får Hellevi tillbaka sina kläder.

När polisen kontrollerade den anmälan som gjort mot Hellevi framkom att inga kläder stulits. Därför var husrannsakan hemma hos Hellevi onödig.

Men varför polisen inte kontrollerade uppgifter innan husrannsakan genomfördes kan polisen inte svara på.

Enligt förundersökningsledaren Per Wahlström var polisens uppgift att säkerställa målsäganderätten och för att kläderna inte skulle kunna försvinna beslagtogs dem i vänta på utredning.

Jan Nilzon på enheten för brottsutredningar Luleå-Boden tillbakavisar också uppgifterna om att poliserna skulle varit otrevliga vid husrannsakan.

- Vi har inte stormat in. Det har inte varit något brutalt uppträdande eller otrevligheter från någon sida, säger han till NSD.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.