Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gängledaren ännu på fri fot

- 02/03/2010, 08:10 -

En 22-årig ledare för Red & White Crew klättrade ut genom taket på polisarrestens rastgård och försvann spårlöst. Nu jagas både han och polisen. För trots att larmet gick reagerade ingen.

NORRKÖPING. Den 22-årige ledaren för Hells Angels supporterklubb Red & White Crew i Norrköping greps i förra veckan i samband med ett amfetaminbeslag.

Men redan har han, som Nyheter24 kunde berätta i söndags, hunnit rymma.

I fredags släppte man ut honom på rastgården på taket där ett nät ska hålla fångarna på marken. Men mannen klättrade helt sonika upp på väggen och genom taket.

Och trots att larmet gick följde ingen upp det. Torbjörn Pettersson vid polisens länskommunikationscentral kan inte förklara varför larmet feltolkades eller varför det inte kontrollerades, skriver Norrköpings Tidningar.

Fortfarande befinner sig 22-åringen på fri fot.

- Det är både pinsamt och fullständigt otroligt att det hänt igen. Vi har nu fyra rymningar på drygt ett år, säger Anne Asp, chef för kriminalpolisen i Norrköping, till Norrköpings Tidningar.

Tidigare rymningar har skett från tingsrätten, i en transport till polishuset och från arresten.

- Jag trodde att allting i den här vägen var åtgärdat. Det kommer att bli en ordentlig översyn. Det är jag helt övertygad om. Men det är egentligen inte jag som är ansvarig för arresten, säger Anne Asp.

Trots intensiva spaningsinsatser under natten mot lördagen och hela helgen har man inte lyckats återfinna rymlingen.

- Det vi gör nu är att sätta in alla resurser som vi kan från vår avdelning, plus från de andra avdelningarna, för att leta rätt på den här personen, säger Anne Asp till NT. 17-åring får ett års fängelse för maffiakidnappning

Nu ska polisarresten och häkten runt om i landet ses över i syfte att få dem att leva upp till moderna säkerhetskrav.