Lördag 24 Sep
Stockholm

Rödgröna överens: Bort med pigavdraget

...om de rödgröna vinner valet. Avdraget för hushållsnära tjänster ska nämligen avskaffas är oppositionen numera överens om.
1 av 2
...om de rödgröna vinner valet. Avdraget för hushållsnära tjänster ska nämligen avskaffas är oppositionen numera överens om. Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Många som jobbar med hushållsnära tjänster kan få se sig om efter nya jobb...
2 av 2
Många som jobbar med hushållsnära tjänster kan få se sig om efter nya jobb... Foto: Scanpix

Den rödgröna oppositionen snubblade först - men nu är de överens om avdraget för hushållsnära tjänster: Det ska bort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. På en pressträff med pensionärsorganisationerna på tisdagsmorgonen slog de rödgröna näven i bordet. Det förhatliga pigavdraget ska avskaffas vid ett maktskifte i höst.

Rut - skatterabatten för hushållsnära tjänster - blev en het potatis efter att miljöpartiet, i ljuset av att de senaste siffrorna visar att avdraget skapat många jobb, sagt att det bör vara kvar. Det har både partiets ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson och språkröret Peter Eriksson tydligt markerat.

Lars Ohly sa nej

Vissa s-profiler har varit inne på samma spår, men vänsterpartiets Lars Ohly har kategoriskt avvisat avdraget.

Nu försäkrar alla tre att de är överens. S-ledaren Mona Sahlin, miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och vänsterparitets ledare Lars Olhy säger sig vara helt överens.

– Vi är överens om att systemet ska bort, men vi är beredda att diskutera tidpunkten. Vi har föreslagit att det tas bort ett år senare så skillnaden är inte så stor, säger miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.

"Vinner vi tas det bort"

Också Mona Sahlin, ger ett annat besked i dag än på 90-talet när hon var en stor anhängare av avdraget för hushållsnära tjänster.

– Vinner vi valet kommer det att tas bort. Det finns ingen ovisshet i det. Skatteavdragets konstruktion är orättvis och fel, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.