- Foto: Faksimil Piteå-Tidningen

Två unga män offer för mystisk drogdöd

Polisen utreder oförklarlig drogdöd som tagit livet av två unga män.


PITEÅ. Inom loppet av en vecka har två unga män i Piteå dött efter att ha knarkat.

Polisen vet ännu inte om det rör sig om oren narkotika, överdoser eller någon ny särskilt farlig substans, skriver Piteå-Tidningen.

På fredagsförmiddagen hittades den förste mannen - i 25-30-årsåldern - död i sin bostad. Och på måndagen hittade man ytterligare en man i 25-årsåldern från Luleå som var tillfällig besökare i staden - också han tros ha avlidit till följderna av drogmissbruk.

Varnar drogliberala

- Vi är ganska säkra på att det handlar om någon form av drog, men vet i nuläget inte om det rör sig om överdos eller extra kraftiga och farliga substanser. Det kan ju ha kommit någon ny drog som vi inte har riktigt koll på säger kriminalkommissarie Lars-Göran Johansson till Piteå-Tidningen.

Nu riktar han en varning till ungdomarna på orten, särskilt de drogliberala och experimentella.

- Ta aldrig emot något du inte vet vad det är - och försök förstå att alla droger är farliga, rentav livsfarliga, säger Lars-Göran Johansson till Piteå-Tidningen.

Överdos ovanligt

Det är ovanligt att drogöverdoser orsakar dödsfall och därför finns anledning att reagera när två dödsfall sker inom loppet av några dagar.

- För en så där 15 år sedan hade vi flera dödsfall bland drogmissbrukare i Piteå, men under senare år har det varit lugnt på den fronten, säger kriminalinspektör Lennart Hallberg vid Pitepolisen.

Båda männen ska obduceras, den ene av dem under onsdagen.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.