Rekordbeslag av cannabis

Sex personer häktade - härvan väntas växa.


Polisen tillslag mot cannabisodlare i Södra Stockholm för en dryg månad sedan var rekordstort. Värdet på knarket som beslagtogs i razzian uppgår till en miljon kronor. Mängderna är så stora och nätverket så omfattande att cannabishandeln tros påverkas ordentligt i hela landet.

Hittills har sex personer häktats, misstänkta för grovt narkotikabrott, och härvan kan växa ytterligare.

– Den här sortens utredningar kan växa, en sak leder till en annan, säger Ulf Sundström, utredare av grova brott på Söderortspolisen, till SvD.

Innan polisen kunde bedöma hur grovt brottet var behövde de torka all cannabis för att få fram vilken mängd narkotika det handlade om. Totalt visade det sig vara 10 kilo, vilket motsvarar en miljon kronor i gatupris.

– Morgonen då vi slog till hittade vi totalt 15 cannabistält på tre olika odlingsplatser. I flera av tälten fanns meterhög cannabis som bara var dagar ifrån att skördas, säger Ulf Sundström till SvD.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storbritannien stärker försvaret

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

Thedéen: Lågkonjunkturen mildare än befarat

Riksbankschefen Erik Thedéen konstaterar att inflationen gått i rätt riktning och att den är "betydligt lägre" än Riksbankens prognos. "Det bäddar för att köpkraften kan komma tillbaka", säger han i ett tal enligt ett pressmeddelande.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Planerar du att dricka något i helgen? Då får du skynda dig till Systembolaget. En stor del av systembolagets drycker kan ta slut innan helgen.

Cloettas godis innehåller farliga ämnen – här är hela listan

Hundratals ton chokladgodis från tillverkaren Cloetta stoppades från försäljning under tisdagen. Anledningen? Det innehåller palmolja som förorenats med hälsofarliga ämnen. Här är hela listan på alla godissorter som påverkas.

Person åtalad för terrorfinansiering

1 timme sedan
En person har åtalats för terrorfinansiering, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.