Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rekordbeslag av cannabis

- 09/03/2010, 11:58 -

Sex personer häktade - härvan väntas växa.

Polisen tillslag mot cannabisodlare i Södra Stockholm för en dryg månad sedan var rekordstort. Värdet på knarket som beslagtogs i razzian uppgår till en miljon kronor. Mängderna är så stora och nätverket så omfattande att cannabishandeln tros påverkas ordentligt i hela landet.

Hittills har sex personer häktats, misstänkta för grovt narkotikabrott, och härvan kan växa ytterligare.

– Den här sortens utredningar kan växa, en sak leder till en annan, säger Ulf Sundström, utredare av grova brott på Söderortspolisen, till SvD.

Innan polisen kunde bedöma hur grovt brottet var behövde de torka all cannabis för att få fram vilken mängd narkotika det handlade om. Totalt visade det sig vara 10 kilo, vilket motsvarar en miljon kronor i gatupris.

– Morgonen då vi slog till hittade vi totalt 15 cannabistält på tre olika odlingsplatser. I flera av tälten fanns meterhög cannabis som bara var dagar ifrån att skördas, säger Ulf Sundström till SvD.