Aschberg attackerad av huligan

24-åring åtalas för försök till misshandel.


KALMAR. En 24-åring som beskrivs som en så kallad risksupporter gick till angrepp på teveprofilerna Robert Aschberg och Gert Fylking, uppger Göteborgs-Posten.

24-åringen nekar till brott. Och trots att vapnen (ölburkar) analyserats av SKL har inga användbara avtryck kunnat spåras.

Det var under den medieomsusade promenaden mot prostatacancer som Robert Aschberg och Gert Fylking befann sig i Kalmar.

24-åringen från Göteborg var där samtidigt av en slump. Det var fotbollsmatch mellan Kalmar FF och IFK Göteborg. Göteborgaren beskrivs av polisen som en så kallad risksupporter.

När teveprofilerna skulle äntra scenen på Larmtorget i Kalmar sulade han ett gäng ölburkar mot Robert Aschberg och Gert Fylking, enligt GP.

Han hamnade i fyllecell efter attacken och klottret på cellvägen avslöjar honom som en extrem våldsverkare. Spåret han lämnade efter sig var bokstäver som knyter honom till Blåvitts mest extrema fans - Wisemen.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.