Onsdag 27 Okt
Stockholm

Gängbråk kan ligga bakom bombdåd

Nattklubben Hipp i centrala Malmö - numera med avsevärda skador på fasaden.
Nattklubben Hipp i centrala Malmö - numera med avsevärda skador på fasaden. Foto:

Ett gängbråk på innestället Hipp i Malmö kan ha varit den utlösande faktorn till måndagsnattens bombdåd mot klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. I fredags utbröt ett häftigt gängbråk på nattklubben Hipp. Det slutade med ett polisingripande. Och natten mot måndagen med att en bomb smällde av.

Det senare är åtminstone ett av de spår som nu utreds kring attentatet mot den populära nattklubben i Malmö.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan utbröt ett vilt bråk natten mot lördagen och bland de inblandade fanns flera unga män knutna till ett de ökända kriminella gäng som behärskar Malmös nattliv.

Den här gången mötte de dock motstånd och flera gäster kastades ut av vakterna. Något som kan ha utlöst ett hämndbegär och därmed en sprängladdning.

– Vi har också den uppgiften och den ska vi titta på. Men den typen av händelser är närmast vardagshändelser för vakterna här i stan, säger Björn Olsson, chef för Malmöpolisens spaningsrotel, till Sydsvenskan.

Inga gripna

Men att misstänka är inte samma sak som att kunna knyta de eventuella gärnginsmännen till bombdådet. Ännu är till exempel ingen gripen för det närmast identitska bombdådet mot Buddha Lounge tidigare i år.

Det sprängdådet tros ha utlösts av att män från gänget Black Cobra försökte driva in pengar från en av krogens ägare - som vägrade betala.

Nu jagar polisen fatt i de film från de övervakningskameror i närheten som kan ha fångat upp bombmännen. Man efterlyser också ögonvittnen.

– Vi vet att det rört sig människor förbi platsen både precis före och precis efter smällen. Dem vill vi ha tag på och prata med. Minsta observation kan vara viktig, säger Björn Olsson till Sydsvenskan.

Ledningen för nattklubben Hipp kallar bombdådet ”en blixt från en klar himmel”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela