Mats Alm stal pengar för att ha råd med bröllop

Under mordrättegången erkänner Mats Alm att han förskingrat pengar från en arbetsgivare - för att ha råd att bekosta ett bröllop.


FALUN. Under den pågående rättegången mot Mats Alm, som misstänks ha mördat sin sambo, Linda Chen, erkänner Alm plötsligt att han förskingrat pengar från en kiosk han jobbade på.

Det var för att finansiera ett bröllop med sin före detta hustru, laga hennes pappas bil, få råd med mediciner och annat som Mats Alm tog pengarna - närmare 90 000 kronor.

– Det var inte så att jag planerade att göra det utan jag tänkte bara på hur det här skulle gå till, säger Alm om förskingringen.

– Tycker du att det här var okej på något vis? undrar åklagaren Ulrica Selderman.

- Nej, jag mådde jättedåligt hela tiden, säger Alm. När det kom fram erkände jag direkt.

Någon polisanmälan upprättades aldrig. Alm och hans pappa tog ett banklån tillsammans för att finansiera återbetalningen.

– De blev självklart jätteledsna, säger Alm om föräldrarnas reaktion. Det är det värsta jag gjort i hela mitt liv.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.