"Babyface" dömd till vård

16-årige serievåldtäktsmannen fick sin dom.


GÖTEBORG. På torsdagen fick den 16-årige pojke som stått åtalad för ett stort antal grova sexbrott mot kvinnor i Göteborg sin dom.

Pojken, som fått smeknamnet "Babyface", döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Överfallen har oftast skett i kvinnornas hem och 16-åringe har ringt på dörren eller tvingat sig in. Därefter har han attackerat kvinnorna och i flera fall fullbordat våldtäkter. Sammanlagt åtalades han för 15 sexbrott, uppger GT.

16-åringen har konstaterats lida av en allvarlig psykisk störning, varför han nu döms till vård.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.