Polisen jagar 23-åring för åldringsmordet

Polisen vägrar ge besked om eventuella misstänkta för måndagens dödsmisshandel av en 78-årig kvinna. Men enligt uppgift riktar de nu sökljuset mot en 23-årig släkting till den beslagtagna bilens ägare.


LANDSKRONA. Under torsdagen beslagtog Skånepolisen en bil, en röd Mazda 323, som gärningsmannen ska ha färdats i när ett bråk om en parkeringsplats slutade med att en 78-årig kvinna misshandlades till döds.

Polisen förhörde i går två män och ska hålla ytterligare förhör under fredagen. Men man vill inte säga något om eventuella misstänkta.

Uppgifter till Helsingborgs Dagblad gör det dock troligt att polisen just nu jagar en 23-årig man som är släkting till bilens ägare - och som ska ha disponerat den samma dag.

Ägaren, en man i 30-årsåldern har varit inne på förhör.

– Vad han sa i förhör vill jag inte gå in på, men mannen är inte delgiven misstanke om brott, säger Calle Persson, informatör hos polisen i Skåne, till HD.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.