1 av 3
- Foto: Hans Runesson / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Hans Runesson / SCANPIX
3 av 3

34-årig kvinna kopplas till tredje mord

Den misstänkta dubbelmördaren i Växjö är också intressant i en fem år gammal mordutredning.


VÄXJÖ/GÖTEBORG. Den 34-åriga kvinnan tros ha huggit ihjäl två män i Växjö på söndagsmorgonen. Därpå satte hon sig på en buss och viftade med den blodiga kniven inför vettskrämda passagerare.

34-åringen medgav på bussen att hon mördat två personer. Men i polisförhör har hon hittills varit tyst och uppträder mycket förvirrat.

Den ene mannen, en 41-åring var kvinnan bekant med. Den andre mannen, en 70-åring som dog i sviterna av sina skador på sjukhuset efter att själv ha larmat ambulans, hade hon ingen känd koppling till.

Nu misstänks kvinnan ligga bakom också ett tredje mord.

Det var i oktober 2005 som Marie Johansson, 36, ett kvinnligt butiksbiträde knivhöggs till döds på sin arbetsplats i Haga i Göteborg - en syaffär.

Ett vittne berättade om en mystisk kvinna i rosa byxor och mörk jacka, men henne kunde polisen inte hitta.

En suddig bild från en övervakningskamera i närheten var allt polisen hade att gå efter.

Eller inte riktigt. På brottsplatsen fanns också kvinnans DNA - och nu hoppas man att mordet kan ha kommit närmare en lösning.

– Vi kommer att kontakta polisen i Kronoberg för att försäkra oss om att de tar ett DNA-prov på den 34-årigen.Vi kommer att se till att det DNA-prov som körs mot DNA-spåret efter mordet i tygbutiksaffären. säger Peter Thylén vid polisen i Göteborg.

Per-Olof Johansson, chef för länskriminalens rotel för grova brott i Göteborg, bekräftar också han att 34-åringen är intressant i utredningen.

Men vill inte säga mer än så.

– Jag kan tyvärr inte kommentera detta, säger han till SVT Västnytt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!