En gränspolis riskerar nu åtal efter att ha erbjudit en avvisad kvinna en fristad - i utbyte mot sex. OBS! Bilden har inget samband med artikeln.
En gränspolis riskerar nu åtal efter att ha erbjudit en avvisad kvinna en fristad - i utbyte mot sex. OBS! Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Björn Larsson Ask /SvD/ SCANPIX

Gränspolisen: Stanna i Sverige i utbyte mot sex

Gränspolisen försökte utpressa utvisningshotad kvinna. Men samtalet spelades in.


BORÅS. Gränspolisens jobb är att avvisa flyktingar som fått avslag på sin asylansökan. Men i hemlighet erbjöd han minst en kvinna att få stanna i Sverige mot att hon hade sex med honom vid två tillfällen.

En kvinna i Borås spelade dock in samtalen när gränspolisen försökte göra upp sina sexaffärer, uppger Sveriges Radio Sjuhärad.

Polisen talade med en väninna till kvinnan som han ville ha sex med. Uppgörelsen var att väninnan skulle få 500 kronor för att passa den avvisade kvinnans barn så att polisen skulle kunna ligga med henne ostört.

Som motprestation för sex vid två tillfällen skulle polisen "glömma" kvinnans avvisningsärende i ett och ett halvt år.

Men bakom polisens rygg spelade väninnan in tre av hans samtal.

När han fick höra inspelningen erkände mannen och meddelade att han säger upp sig från polisen.

Polismyndigheten i Västra Götaland driver ändå frågan vidare och vill avskeda mannen. Nu har det blivit en fråga för polisens personalansvarsnämnd.

Mannen är sedan tidigare misstänkt för samma brott mot en annan utvisningshotad kvinna. Han har också sedan tidigare gjort sig skyldig till narkotikabrott och rattfylleri.

Nu riskerar polismannen både avsked och åtal, uppger Radio Sjuhärad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!