Radioamatör dömd för "svinpest"

Publicerades: 16 Apr 2010, 09:18, Uppdaterades: 24 Apr 2010, 16:58

80-åringen kallade par "svulstiga grisar" och hotade dem med "svinpest". Döms för sina hotfulla brev. Men frias för radiohets.


BORÅS. Den 80-årige radioamatören dömdes redan 2006 för att ha hotat ett par från Boråstrakten som han bland annat kallat "svulstiga grisar".

Men trakasserierna fortsatte - som Nyheter24 tidigare rapporterat - med oförminskad styrka. Han skickade brev med hånfulla teckningar och fula ord.

Också en radioamatör på Öland utsattes för mannens hot.

Nu döms 80-åringen till villkorlig dom för olaga hot och ofredande. Han ska dessutom betala 30 000 i skadestånd till paret i Borås och 10 000 till ölänningen.

80-åringen var också misstänkt för ofredande efter att ha baktalat ölänningen på flera radiosändningar. Tingsrätten ogillar däremot den delen av åtalet eftersom en radiosändning inte kan utgöra ett personligt ofredande.

/
Hot
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Colombia och gerillagrupp överens om vapenvila

Färre självmord vid järnvägen

Antalet självmord och självmordsförsök inom järnvägen minskade från 90 till 71 under 2022 jämfört med året innan, enligt siffror från myndigheten Trafikanalys.

Kraftig brand i flerfamiljshus i Sundsvall

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerfamiljshus norr om Sundsvall på fredagskvällen.

Polisen i Sandviken rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i buskage", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Åtalet försvårar Trumps presidentchanser

3 timmar sedan
Åtalet mot Donald Trump riskerar att få stora negativa konsekvenser för hans fortsatta presidentvalskampanj. Det bedömer Jan Hallenberg, professor emeritus vid Utrikespolitiska institutet. Det här gör det betydligt mindre sannolikt för Trump att bli president igen, säger han.

Larm om skottlossning söder om Stockholm – en person skadad

3 timmar sedan
Polisen har fått in samtal om en skottlossning i Jordbro i Haninge kommun. Vittnen uppger till polisen att det finns en skadad person på platsen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.