Tisdag 7 Dec
Stockholm

Fejkpsykolog jobbade med skolbarn

Psykologen som skulle jobba med barn och unga var ingen psykolog. Bilden har inget samband med artikeln.
Psykologen som skulle jobba med barn och unga var ingen psykolog. Bilden har inget samband med artikeln. Foto: Cleis Nordfjell / SvD / SCANPIX

Utgav sig för att vara legitimerad psykolog och fick jobb hos kommunen. Ska enligt uppgift fortfarande jobba i samma yrke - utan legitimation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LINKÖPING. När mannen anställdes för att ingå i psykologgruppen som ger stöd till elever som har det svårt i kommunens skolor såg man ingen anledning till oro.

Men det skulle senare visa sig att någon psykolog - det var han inte, uppger Corren.

Enhetschefen som anställde mannen kände inte till att han vare sig var legitimerad psykolog eller PTP-psykolog.

– Vi gjorde fel i samband med anställningen. Det är väldigt ovanligt att sådant här händer, säger barn- och ungdomschefen, Lars Rejdnell, till Corren.

– Ingen har lidit men, försäkrar han.

Enligt Rejdnell har kommunen fått uppgifter om att mannen i fråga både innan och efter sin anställning i Linköpings kommun jobbat som psykolog hos andra arbetsgivare runt om i landet.

– Fel kan hända överallt men det är viktigt att man inte försöker mörka det. Vi vill inte att detta händer i andra kommuner, därför har vi gjort en anmälan till Socialstyrelsen.

Kommunen har vid en granskning av de ärenden mannen varit inblandad i inte kunnat hitta några felaktigheter, uppger man.

- Det var det första vi gjorde, men vi har inte hittat några konstigheter. Ingen har lidit men och det finns inga felaktigt fattade beslut på grund av det här, säger Lars Rejdnell till Corren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela