Emmas expojkvän överklagar domen

21-åringens nye advokat Leif Silbersky tycker att tingsrättens varit extremt hård.


KRISTIANSTAD. Den 21-åring som i början på april dömdes till tolv års fängelse för våldtäkt, människorov och försök till mord på Emma Pettersson i Kristianstad överklagar nu domen. Med hjälp av sin nye advokat Leif Silbersky vill 21-åringen få ett mildare straff.

– Klienten erkänner själva misshandeln men bestrider våldtäkt och människorov och där tror jag att det går att nå framgång, annars hade jag inte tagit mig an fallet, säger Leif Silbersky till Kvällsposten.

Även Emma närmaste anhöriga har överklagat domen. De tycker att det synnerligen grova våld Emma utsatts för, som hon aldrig kommer bli återställd ifrån, borde generera ett högre skadestånd till hennes föräldrar och syskon.

- Vi hade genom Emmas advokat Ingrid Björnwid krävt 25000 kronor vardera i skadestånd med rätten utdömde 10000 kronor. Med tanke på vad Emma utsatts för tycker vi inte det är rimligt, säger Mats Svensson, Emmas pappa, till Kvällsposten.

Emma har ända sedan brottet vårdats för sina skador, bland annat en svår hjärnskada, och har gjort vissa framsteg. Hon har kunnat äta själv, säga enstaka ord och var i helgen för första gången hemma igen.

– Men närminnet är borta och känslorna pendlar mellan gråt och glädje, hon har fortfarande en lång väg att vandra, säger Mats Svensson till Kvällsposten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!