Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storbråk i Kalix – vägrar fira kronprinsessan

- 27/04/2010, 19:58 -
Kommunalrådet i Kalix, Robert Forsberg (s), vill inte fira kronprinsessans bröllop.

Kommunalrådet i Kalix, Robert Forsberg (s), vill inte fira kronprinsessans bröllop.

Misha Japaridze/AP/SCANPIX

Ett politiskt bråk har brutit ut i Kalix efter det att kommunen röstat ner uppvaktning vid kronprinsessan Viktorias bröllop.

KALIX. Förmodligen får väldigt få politiker en inbjudan till kronprinsessan Viktorias bröllop i sommar. Det står klart efter det att kommunens officiella hållning är att det inte är något att fira.

Med resultatet 11-4 i fullmäktige har Kalix kommun beslutat att inte uppvakta prinsessbröllopet. Men beslutet får kritik, Carl Otto Gählman (ober) anklagar ledande socialdemokrater för att sakna social kompetens.

– Nu har vi monarki i Sverige och vi kan gott uppvakta med ett kilo löjrom eller något annat symboliskt. Det handlar om social kompetens, säger han till Norrländska Socialdemokraten.

Även lokala centerpartister var inne på samma linje.

– Inte behöver vi utmärka oss på det här sättet. Vi kan visst uppvakta, som en gest, säger Inga-Lis Samuelsson (c) till NSD.

Men kommunalrådet Robert Forsberg (s) säger att tillräckligt med skattemedel går till kungahuset och att om det skulle bli aktuell med löjrom i någon middag "så står vi oss rätt slätt med ett kilo", skriver NSD.