Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

15-årig flicka försökte strypa kompis

- 02/06/2010, 09:37 -
Den 15-åriga flickan åtalas för flera fall av misshandel och hot via sms.

Den 15-åriga flickan åtalas för flera fall av misshandel och hot via sms.

15-åriga tjejen åtalas nu för grov misshandel.

KARLSTAD. En 15-årig flicka står åtalad för grov misshandel, misshandel och övergrepp i rättssak. Hon nekar till samtliga åtalspunkter.

Men våldet mellan unga i Värmland ökar - är polisens bestämda intryck.

– Vi arbetar med flera liknande utredningar, säger polisen Hans Eriksson, till Nya Wermlands Tidningen.

Den 15-åriga flickan ska enligt åtalet ha knuffat en annan flicka till marken och gett henne en serie sparkar mot kropp och huvud.

Därpå satte hon ena knäet vid bröstkorgen och det andra mot offrets mage och kopplats strupgrepp. Konsekvensen: Blåmärken, svullnader och sår på vänster smalben. Hon hade också ont i revbenen.

Bara någon månad senare gick den 15-åriga flickan loss på nästa offer. Vid en högstadieskola slog hon en flicka i huvudet med flera slag.

Dessutom åtalas 15-åringen för övergrepp i rättssak - det vill säga hot mot vittnen. Den 7 maj ska hon ha skickat ett sms där hon hotat en av målsägandena.

Polisen är luttrad. Våldet mellan unga - och inte minst det där unga tjejer är inblandade - blir allt vanligare. Och grövre.

– Visst har det blivit värre, framför allt genom internet och sms, säger polis Hans Eriksson till NWT.