Den 15-åriga flickan åtalas för flera fall av misshandel och hot via sms.
Den 15-åriga flickan åtalas för flera fall av misshandel och hot via sms.

15-årig flicka försökte strypa kompis

15-åriga tjejen åtalas nu för grov misshandel.


KARLSTAD. En 15-årig flicka står åtalad för grov misshandel, misshandel och övergrepp i rättssak. Hon nekar till samtliga åtalspunkter.

Men våldet mellan unga i Värmland ökar - är polisens bestämda intryck.

– Vi arbetar med flera liknande utredningar, säger polisen Hans Eriksson, till Nya Wermlands Tidningen.

Den 15-åriga flickan ska enligt åtalet ha knuffat en annan flicka till marken och gett henne en serie sparkar mot kropp och huvud.

Därpå satte hon ena knäet vid bröstkorgen och det andra mot offrets mage och kopplats strupgrepp. Konsekvensen: Blåmärken, svullnader och sår på vänster smalben. Hon hade också ont i revbenen.

Bara någon månad senare gick den 15-åriga flickan loss på nästa offer. Vid en högstadieskola slog hon en flicka i huvudet med flera slag.

Dessutom åtalas 15-åringen för övergrepp i rättssak - det vill säga hot mot vittnen. Den 7 maj ska hon ha skickat ett sms där hon hotat en av målsägandena.

Polisen är luttrad. Våldet mellan unga - och inte minst det där unga tjejer är inblandade - blir allt vanligare. Och grövre.

– Visst har det blivit värre, framför allt genom internet och sms, säger polis Hans Eriksson till NWT.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

1 timme sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

1 timme sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

2 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.

Uppgifter: Brittisk kärnkraftsanläggning hackad

2 timmar sedan
Hackergrupper med ryska och kinesiska kopplingar har gjort intrång i den brittiska kärnkraftsanläggningen Sellafields it-system.