Torsdag 30 Jun
Stockholm

33-åriga kvinnan åtalas för dubbelmord

Misstänks ha strypt sin mamma med ett hundkoppel. Motivet: Ett bråk om narkotiska mediciner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VÄRNAMO. Den 33-åriga kvinna som misstänks för dubbelmord åtalades på onsdagen. Men hon har inte erkänt utan förnekar brott.

Dels handlar det om en 53-årig kvinna som strypts med en snara av någon typ och dels om den 33-åriga kvinnans mamma.

Det var först när polisen kopplade samman de båda dödsfallen, i och med likheterna i hur kvinnorna dött, som man insåg att den 53-åriga kvinnan hade mördats. Till en början trodde polisen nämligen att det rörde sig om ett självmord, uppger Aftonbladet.

Mamman mördades när 33-åringen firade sin födelsedag hos sin mamma. Något gick fel och mamman hittades död på toaletten med två plastpåsar över huvudet. Hon ska ha utsatts för våld och dessutom strypts med ett hundkoppel.

Missbruksmotiv

Den 33-åriga kvinnan är - enligt polisutredningen - amfetaminist. Dessutom missbrukar hon bensodiazepiner - den mest populära narkotiska läkemedelsgruppen bland blandmissbrukare.

Den 54-åriga kvinnan fungerade som 33-åringens langare - i och med att hon fick ut tabletterna på recept för en sjukdom.

Bekanta berättar i förhör att den 54-åriga kvinnan en tid hade känt sig hotad av 33-åringen - som dykt upp i i tid och otid och tiggt tabletter.

Tidigare under morddagen hade 54-åringen sett till att byta lås eftersom hon kände oro för att den yngre kvinnan fått tag på hennes hemnycklar.

När 33-åringen påträffades sent på natten - efter att ha tillbringat många timmar med sin döda mor - var hon skyhög på bensodiazepiner.

Och samma motiv tros också ligga bakom mordet på mamman. Båda var bensomissbrukare och uppges tidigare ha bråkat om de åtråvärda tabletterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.