- Foto: Drago Prvulovic/Scanpix

33-åriga kvinnan åtalas för dubbelmord

Misstänks ha strypt sin mamma med ett hundkoppel. Motivet: Ett bråk om narkotiska mediciner.


VÄRNAMO. Den 33-åriga kvinna som misstänks för dubbelmord åtalades på onsdagen. Men hon har inte erkänt utan förnekar brott.

Dels handlar det om en 53-årig kvinna som strypts med en snara av någon typ och dels om den 33-åriga kvinnans mamma.

Det var först när polisen kopplade samman de båda dödsfallen, i och med likheterna i hur kvinnorna dött, som man insåg att den 53-åriga kvinnan hade mördats. Till en början trodde polisen nämligen att det rörde sig om ett självmord, uppger Aftonbladet.

Mamman mördades när 33-åringen firade sin födelsedag hos sin mamma. Något gick fel och mamman hittades död på toaletten med två plastpåsar över huvudet. Hon ska ha utsatts för våld och dessutom strypts med ett hundkoppel.

Missbruksmotiv

Den 33-åriga kvinnan är - enligt polisutredningen - amfetaminist. Dessutom missbrukar hon bensodiazepiner - den mest populära narkotiska läkemedelsgruppen bland blandmissbrukare.

Den 54-åriga kvinnan fungerade som 33-åringens langare - i och med att hon fick ut tabletterna på recept för en sjukdom.

Bekanta berättar i förhör att den 54-åriga kvinnan en tid hade känt sig hotad av 33-åringen - som dykt upp i i tid och otid och tiggt tabletter.

Tidigare under morddagen hade 54-åringen sett till att byta lås eftersom hon kände oro för att den yngre kvinnan fått tag på hennes hemnycklar.

När 33-åringen påträffades sent på natten - efter att ha tillbringat många timmar med sin döda mor - var hon skyhög på bensodiazepiner.

Och samma motiv tros också ligga bakom mordet på mamman. Båda var bensomissbrukare och uppges tidigare ha bråkat om de åtråvärda tabletterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.