Alla skolor i Söderhamns kommun utrymda efter hot

Bombhot mot samtliga skolor.


SÖDERHAMN. På torsdagen kom bombhotet i form av ett mail riktat till alla skolor i Söderhamns kommun.

Mailet lydde som följer:

 "After 13 o'clock today maybe it bang at any school in Söderhamn. Evacaute the school immediately. No Bandidos i Bromsäng."

Och hotet togs på så stort allvar att samtliga skolor i kommunen utrymdes.

- Vi hade ett möte med polisen som omedelbart beslutade att utrymma alla skolor, förskolor och fritidshem och all verksamhet bedrivs nu utomhus, säger Teresia Tyhr, informatör vid Söderhamns kommun, till Expressen.

Exakt vad som menas med hotet är oklart men lokala medier har tidigare uppgett att Bandidos försöker hyra lokal i Söderhamn, vilket kan ha fått konkurrerande kriminella gäng att reagera.

Polisen i Gävleborg tror dock att det rör sig om falsklarm.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.