- Foto: Patrik Lundin / SCANPIX

Diskriminerande förbund får mångmiljonbelopp av staten

Anser att homosexuella ska avstå från homosexuella handlingar - får statliga pengar.


Flera religiösa ungdomsförbund är mycket kritiska till homo-, bi- och transsexuella. Trots det får de bidrag från statliga Ungdomsstyrelsen, som kräver att organisationerna som får pengar är fria från diskriminering.

Enligt Sveriges Radios Kaliber rör det sig om minst 30 procent av organisationerna som har åsikter som borde diskkvalificera dem från statliga miljoner.

Till exempel har förbundet Pingst Ung, Pingstkyrkans ungdomsförbund, fått bidrag från ungdomsstyrelsen. Detta trots att de inte tycker att homosexuella ska få ha sex med varandra.

– Om man säger så här, jag tror inte på att man lever ut sin relation, själva beteendet kan vi inte acceptera, men vi accepterar människorna, säger Edward Sköllerfalk, riksördförande i Pingst Ung, till Kaliber.

Även bidragsmottagaren EFK ung, Evangeliska frikyrkans barn- och ungdomsorganisation, är kritiska till homosexualitet och vill att bögar ska gå i behandling.

– Då uppmuntrar vi till att man söker själavård, man söker samtal och man ber om hjälp helt enkelt, säger Kristian Svan, direktor i EFK ung, till Kaliber.

Totalt har de religiösa ungdomsförbunden fått 48 miljoner kronor i bidrag från Ungdomsstyrelsen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!