- Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX

Studentflaksförbudet hävs

Förbudsbeslutet rivs upp redan innan det hunnit träda i kraft.


STOCKHOLM. Beslutet att förbjuda studentflak i centrala Stockholm kom som ett dråpslag för många studenter som sett fram emot att få fira rejält i stan.

– Detta kommer som en chock för oss, ingen visste om det. Här har man gått i skolan i 13 år och sett fram emot den här dagen ända sedan man började. Nu får vi inte störa trafiken inför bröllopet, tycker den här Freij och någon enstaka till. Det känns som att man blivit lurad på sitt livs första dag, sa studenten Benjamin Burstein till Aftonbladet när beskedet kom.

Men nu ser det ut som att studenterna får sin firarvilja igenom trots allt. Förbudet har nu rivits upp - redan innan det hann träda i kraft.

Anledningen är den kaskad av mail som kommit in till trafikkontoret i protest mot beslutet.

– De ungdomar som springer ut under kommande veckor kommer att kunna fira detta på samma sätt som de ungdomar som tog studenten under föregående vecka. Det innebär att de också kommer att få åka studentflak runt Sergels Torg, säger Ulla Hamilton (m) till SVT:s ABC.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Viaplay ska stoppa kontodelare – åtgärder väntas

Det krisdrabbade Viaplay vill få stopp på delningen av konton – utvecklingen är inte hållbar, menar tv-bolagets vd. Till sommaren väntas omfattande åtgärder.