Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studentflaksförbudet hävs

Tomas Oneborg / SCANPIX

Nyheter | 06/06/2010 19:56

Förbudsbeslutet rivs upp redan innan det hunnit träda i kraft.

STOCKHOLM. Beslutet att förbjuda studentflak i centrala Stockholm kom som ett dråpslag för många studenter som sett fram emot att få fira rejält i stan.

– Detta kommer som en chock för oss, ingen visste om det. Här har man gått i skolan i 13 år och sett fram emot den här dagen ända sedan man började. Nu får vi inte störa trafiken inför bröllopet, tycker den här Freij och någon enstaka till. Det känns som att man blivit lurad på sitt livs första dag, sa studenten Benjamin Burstein till Aftonbladet när beskedet kom.

Men nu ser det ut som att studenterna får sin firarvilja igenom trots allt. Förbudet har nu rivits upp - redan innan det hann träda i kraft.

Anledningen är den kaskad av mail som kommit in till trafikkontoret i protest mot beslutet.

– De ungdomar som springer ut under kommande veckor kommer att kunna fira detta på samma sätt som de ungdomar som tog studenten under föregående vecka. Det innebär att de också kommer att få åka studentflak runt Sergels Torg, säger Ulla Hamilton (m) till SVT:s ABC.