Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya upplopp i Rinkeby

- 09/06/2010, 08:24 -
1 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

2 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

3 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

4 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

5 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

6 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

7 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

8 av 8

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

För andra natten i rad skakades Stockholmsförorten Rinkeby av våldsamma kravaller. Ett 50-tal ungdomar kastade sten mot polis och satte eld på sin egen stadsdel.

STOCKHOLM. Under måndagskvällen slog de till första gången. I samband med att de blev nekade att komma in på en skolfest gick en grupp ungdomar till attack mot polisen.

På tisdagskvällen låg upploppet på nytt i luften. Gatsten hade brutits upp och lagts i högar.

– De gjorde allt för att få vår uppmärksamhet, berättar länsvakthavande polisbefälet Mats Brännlund i Stockholm till Dagens Nyheter.

Plötsligt small det till rejält - minst elva bränder hade anlagts och när brandkåren kom till platsen gick ungdomar till attack med ett regn av stenar.

– Jag skulle kunna förstå våldet mot polisen, men varför de hotar och angriper räddningstjänsten förstår jag inte alls, säger Mats Brännlund till DN.

Och trots att räddningstjänsten fick uppbackning av polis lyckades man inte komma tillräckligt nära för att släcka den största branden i - Rinkebyskolans annex.

Rinkebyakademin - som jobbar med att guida in ungdomar på arbetsmarknaden - brann ner till grunden.

Ett vittne, som vill vara anonymt, berättar för tidningen Metro att området påminde om en krigszon.

– Det regnade ner stenar.

En buss på väg in i området tvingades stanna.

– Inte en ruta på bussen var hel.