- Foto: Katherine Jones/AP/Scanpix

Sverige får kritik för massutvisning

FN:s flyktingkommissariat tar Sverige i örat efter massutvisning av irakier.


FN:s flyktingkommissariat riktar skarp kritik mot Sverige och tre andra länder för att tillsammans ha massutvisat 56 irakier.

Enligt FN-organet riskerar utvisningen irakiernas liv, skriver Svenska Dagbladet.

De asylsökande irakierna - från Sverige, Norge, Nederländerna och Storbritannien - samlades i Sverige och skickades till Bagdad i onsdags.

De hade alla fått avslag på sina asylansökningar.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.