Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

72-åring påkörd och nedslagen av mopedgäng

- 12/06/2010, 16:31 -

Fredrik Persson/SCANPIX

Mannen var ute och cyklade när mopedgänget gick till oprovocerad attack mot mannen. – Någon skrek, bara ge den jäveln, säger mannen.

KALMAR. Mannen upptäckte att det stod 7-8 ungdomar vid fotbollsplanen.

– Eftersom det har hänt att ungdomar kört med moped inne på planen tidigare, påminde jag dem om att de inte får det, berättar mannen för Barometern.

Efter det att mannen cyklat vidare en bit märkte han att mopedgänget förföljde honom. De kom närmare och försökte preja ner 72-åringen i diket.

När mannen stannade och frågade vad de höll på med körde en av mopedisterna rakt in i mannen, som föll handlöst till marken. Därefter kastade sig två killar från mopedgänget sig på honom.

– Någon skrek, bara ge den jäveln, berättar 72-åringen för Barometern.

I tumultet fick den 72-årige mannen tag i halsskyddet på den ena hjälmen och lyckades vrida killens huvud åt sidan. Då slutade misshandeln och gänget gav sig vidare.

På grund av att de bar motorcykelhjälmar med visiren nedfällda har ingen från gänget kunnat identifierats men en polisanmälan är upprättad om misshandel.

– Han gör det bra som vuxen, man ska säga till. När någon har civilkurage att säga till, då händer det här. Det är för jävligt, säger polisens informationschef Ulf Karlsson till Barometern.